Styckningsdetaljer lamm


LAMMBOG - Skivad bog kan tillagas i långpanna i ugnen, 125°C ca 50 min - en timma. Kan stekas på plåt eller grillas. Bra att använda till grytor.

LAMMLÄGG - Koka i god buljong 1,5 - 2 timmar. Långbaka i ugnen på låg värme. Lergryta.

LAMMBRINGA - Långbaka i ugnen på låg värme, griljera. Dillkött mm.

LAMMRIBS - Koka i ca 15 - 20 minuter i god buljong, pensla med glaze och grilla. Eller grilla lite längre tid direkt.

LAMMENTRECOTE - Helstekas eller grillas. Låt vila i folie ca 10 min efter tillagning.

LAMMKOTLETT - Stekas eller grillas. Låt vila i folie ca 10 min efter tillagning.

LAMMSTEK I SKIVOR - Grillas eller stekas. Låt vila i folie ca 10 min efter tillagning.

LAMMSTEK, LAMMROSTBIFF - I ugnen 125°C med goda kryddor. Innetemp 60-70°C.

LAMMFÄRS - Biffar med fetaost och soltorkade tomater, Biffar fyllda med vitlöksost. Till paj och köttfärssås, mm.